Țara care interzice Tik Tok. Motivul pentru care rețeaua de socializare va fi scoasă în afara legii

Deși este o decizie ceva mai nedemocratică, cel puțin în statele occidentale, mulți părinți ar fi de acord cu ea.

O țară asiatică a luat decizia de a interzice rețeaua TikTok.

Guvernul Nepalului a interzis platforma TikTok pe teritoriul ţării, acuzând faptul că aceasta diseminează conţinut periculos, dăunător armoniei sociale. Ministrul pentru comunicaţii a declarat că interdicţia va fi implementată cu efect imediat.

Cu toate acestea, un membru de rang înalt al unuia dintre partidele ce alcătuiesc guvernul de coaliţie al Nepalului a criticat decizia, afirmând că platforma de video-sharing ar fi trebuit mai degrabă reglementată, decât interzisă.

TikTok este un serviciu de găzduire video sub formă scurtă deținut de ByteDance. Găzduiește videoclipuri trimise de utilizatori, cu o durată de la 3 secunde la 10 minute.

De la lansarea lor, TikTok și Douyin au câștigat popularitate globală. În octombrie 2020, TikTok a depășit 2 miliarde de descărcări mobile în întreaga lume. Morning Consult a numit TikTok al treilea brand de infotech cu cea mai rapidă creștere din 2020, după Zoom și Peacock.

Cloudflare a clasat TikTok drept cel mai popular site web din 2021, depășind Google. Popularitatea TikTok a făcut ca platforma să aibă un impact cultural tot mai mare în întreaga lume.