Târgul de Crăciun din Piața Sfatului începe pe 30 noiembrie 2023

50 de producători, meșteșugari și comercianți îi așteaptă pe brașoveni și turiști să descopere experiența culinară și tradițiile din zona noastră.

Primăria Brașov a publicat, în cursul zilei de ieri, lista cu cei 50 de producători, meșteșugari și comercianți care, începând cu 30 noiembrie, îi așteaptă pe brașoveni și turiști să testeze produsele locale, să descopere meșteșugurile și produsele de artizanat din zona noastră și, nu în ultimul rând, să se bucure de un ceai, un vin fiert, castane coapte sau un langoș fierbinte.

,,Și anul acesta Târgul de Crăciun le oferă turiștilor și brașovenilor, nu doar produse, ci experiențe, mai ales că, de la an la an, tot mai mulți producători și meșteșugari vor să participe la acest târg, anul acesta înregistrându-se 105 solicitări. De la gustul plăcintelor calde, al jumărilor, cârnaților și caltaboșilor așa cum se fac în zona noastră, la șosete și mănuși de lână împletită și haine din lână împâslită, toate acestea vă așteaptă în Piața Sfatului, din 30 noiembrie. Vom avea și turtă dulce, ceai cald, vin fiert, țuică fiartă, sucuri naturale, castane coapte, langoș și plăcinte, dar și decorațiuni și ornamente de Crăciun. Cei care vor să cunoască Brașovul, în principal, prin ceea ce producem noi, îi așteptăm în Piața Sfatului, din 30 noiembrie și până în 7 ianuarie la Târgul de Crăciun”, a precizat viceprimarul Flavia Boghiu.

Pentru a asigura un acces facil la căsuțele din cadrul târgului și o vizibilitate cât mai mare pentru toți comercianții, târgul din acest an a fost gândit pe zone:

  • zona pentru producătorii din sfera de produse alimentare și agro-alimentare, cu 13 căsuțe;
  • zona cu produse meșteșugărești și artizanale, care va avea 17 căsuțe;
  • zona cu produse alimentare preparate la fața locului: 12 căsuțe;
  • zona pentru comercianții de produse alimentare și nealimentare, cu 8 căsuțe.

De asemenea, în Piața Sf. Ioan, unde va fi și patinoarul, vor fi amplasate 5 rulote food-truck.

La categoria de produse alimentare ambalate, brașovenii și turiștii vor putea achiziționa: produse de carmangerie specifice acestui sezon – caltaboși, cârnați, jambon, ciolan, dar și pastramă, turtă dulce, cozonac, kurtos-kalacs sau ciocolată de casă.

Meșteșugarii și artizanii le vor oferi: decorațiuni din rășină, ornamente și decorațiuni de Crăciun, șosete și căciuli de lână împletită, ceramică decorativă de Crăciun; căciuli, mănuși și papuci de blană; decorațiuni și haine din lână împâslită.

De asemenea, vizitatorii târgului vor putea gusta langoș, jumări, cârnați, sarmale, piftie, iahnie cu fasole, coaste în untură, pastă de jumări și untură pe pâine, cârnați cu fasole și murături, iahnie de fasole cu ciolan, cârnat în pită, varză călită cu cârnați, dar și pălincă, vin fiert, țuică fiartă și siropuri naturale.

Vă reamintim că deschiderea oficială a Târgului de Crăciun și aprinderea luminițelor vor avea loc în 30 noiembrie, de Sfântul Andrei.