Telefonul amintirilor, o poartă spre alte vremuri

10 povești despre viețile adolescenților din anii ’65 – ’74 pot fi ascultate la telefonul amintirilor. Expoziția interactivă este deschisă la Muzeul Amintirilor din Comunism, de la Brașov.

Un telefon vechi cu disc este calea prin care poți pătrunde în fragmente sonore din viețile celor care și-au petrecut adolescența în anii ’65-’74. Până pe 15 noiembrie, îi poți ridica receptorul în Brașov, la Muzeul Amintirilor din Comunism (Bulevardul Eroilor 19), pentru a asculta 10 reconstituiri sonore, parte din proiectul „Jurnal de Tranziție: Adolescent în comunism”.

„Telefonul cu disc este deja un obiect fascinant, iar publicul nostru tânăr, care nu a avut ocazia să îl utilizeze, este atras ca un magnet de el. Prin intermediul instalației ‘Telefonul Amintirilor’ aducem o dimensiune cu totul specială experienței, oferind vizitatorilor o fereastră către o lume din trecut, un trecut pe care nu l-au trăit, dar sunt extrem de curioși să îl descopere. Ne bucurăm să oferim, prin colaborarea cu Muzeul Memoriei, oportunitatea unei noi experiențe interactive emoționale, care va crea o legătură autentică între generații”, a declarat Ioana Bejan, co-fondatoare.