Termoenergetica anunță startul probelor la cald. Acestea se vor desfășura mai mult în cursul nopții

Odată cu apropierea sezonului rece, Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti anunţă startul probelor la cald pentru consumatorii de tip urban din Capitală.

Compania informează că aceste teste vor începe în cursul nopţii de marţi spre miercuri. 

Acţiunea se derulează progresiv, având în vedere dimensiunile sistemului de termoficare şi starea de degradare a conductelor, precum şi lucrările din şantiere, aflate în diferite stadii de execuţie, în toate sectoarele Municipiului Bucureşti. Având în vedere prognoza meteorologică pentru următoarea perioadă, care prevede temperaturi scăzute în timpul nopţii şi crescute în timpul zilei, probele se vor face mai ales în cursul nopţii„, transmite compania, marţi, pe Facebook.

Termoenergetica subliniază că în sezonul rece vor fi continuate doar acele lucrări pentru care pot fi realizate provizorate, astfel încât furnizarea agentului termic pentru căldură către clienţi să nu fie afectată.

Probele la cald, prin care se realizează echilibrul hidraulic al întregului sistem de termoficare, se vor desfăşura astfel încât, pe măsură ce temperatura exterioară scade, toţi consumatorii să beneficieze în condiţii normale de furnizarea agentului termic pentru încălzire. De asemenea au scopul de a verifica funcţionalitatea traseelor de alimentare de la sursa de producere a agentului termic până la consumator„, menţionează compania în anunț.

Începerea furnizării agentului termic pentru încălzire se va face, potrivit H.G. Nr. 425/1994, „după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 20,00-06,00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10 grade C sau mai mici”.

Termoenergetica reaminteşte că asociaţiile de proprietari au obligaţia de a se asigura că instalaţiile interioare proprii (de alimentare cu energie termică) sunt în stare de funcţionare şi că sunt finalizate lucrările din interiorul imobilelor, inclusiv operaţiunile de aerisire a caloriferelor din apartamente.

Compania a început deja furnizarea căldurii către spitalele, şcolile, grădiniţele, căminele de bătrâni, precum şi către alte instituţii care au solicitat acest lucru.

Asociaţiile de proprietari care doresc amânarea furnizării agentului termic pentru încălzire pot solicita în scris acest lucru, prin reprezentanţii legali, la registratura instituţiei din strada Cavafii Vechi nr. 15, la secţiile de termoficare de sector, sau prin e-mail la adresa relatii@cmteb.ro.

Clienţii au la dispoziţie informaţii prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau la numărul de telefon gratuit – 0800.820.002, precum şi prin aplicaţia Termoalert.