Tips & tricks pentru a avea un început de săptămână reușit!

Luni este o zi, care, să recunoaștem, nu ne place tuturor. Vine repede și trece greu.

Deoarece petiția omenirii ca luni să fie a treia zi de weekend nu a trecut, trebuie să ne adaptăm și să vedem cum să facem față acestui adevăr universal. Sunt diverse abordări mai mult sau mai puțin originale. Noi vrem să îți propunem câteva soluții pentru ca începutul săptămânii să fie unul cât mai reușit și productiv:

  • To do list

Vineri, la final de program, notează sarcinile care ți-au rămas de făcut, în ordinea priorităților. Această listă stil „To do”  te va ajuta să nu uiți detaliile importante, să-ți organizezi timpul și să știi cum să-ți începi ziua de lucru.

  • Pregătește-te din timp pentru săptămâna care urmează

Încearcă să aloci câteva ore în weekend pentru activitățile care îți ocupă mult timp. De exemplu, poți găti mai multe feluri de mâncare pentru a nu te preocupa de acest aspect în timpul săptămânii.

  • Ceva diferit pe weekend 

Pe lângă pregătirea pentru serviciu, încearcă să schimbi, ocazional, planul pentru weekend și să-ți acorzi și ție ceva timp prin faptul că re/începi o carte pusă deoparte, gătești ceva nou, vizitezi un loc / local nou.

  • Adio monotonie 

Dacă nu reușești să încerci ceva nou pe timp de weekend, atunci nu ezita să-ți faci timp pe parcursul săptămânii, după lucru.

  • Go fit

Mișcare, exercițiile fizice, sportul în sine ocupă un loc important, chiar dacă ne place sau nu, acesta este adevărul pe care nu-l putem nega. Un program de exerciții, de 30 minute,  înainte de serviciu, poate înlocui cafeaua de dimineață.

  • Un somn sănătos

„Vine weekendul și recuperez lipsa somnului din timpul săptămânii.” Greșit! Studiile arată că somnul poate fi recuperat doar parțial, și depinde de la o persoană la alta. Însă efectele lipsei de somn din timpul săptămânii nu pot fi remediate.

  • Muzica potrivită pentru dispoziția dorită

Creează un playlist cu muzica preferată sau care îți oferă o stare de bine și ascultă-l în drum spre serviciu. Cu siguranță te vei încărca cu energia potrivită pentru o nouă zi de lucru. 

  • Gândește diferit

Și aici mă refer la atitudinea ta față de sensul cuvintelor „luni” și „lucru”. Descoperă partea plină a paharului. Gândește-te la ceva care-ți place la serviciu. De exemplu, te revezi cu colegii, îți bei cafeaua preferată, asculți melodia / postul îndrăgit în drum spre serviciu sau poate te vezi cu colegul/ a pe care îl/o placi. Nu încerca să supraviețuiești în prima zi a săptămânii, ci găsește acel ceva care să te ajute să începi săptămâna cu un vibe bun. 

Acestea sunt doar câteva sfaturi care merită puse în aplicare, dar cu siguranță tu ești cel care știe cel mai bine cum îți poți optimiza timpul și activitățile astfel încât să fii în armonie cu timpul și responsabilitățile pe care le ai. 

Echipa MassMedia Tv vă dorește o săptămână cât mai frumoasă și productivă!