Traficul feroviar este afectat, în județul Brașov

Săptămâna a început cu probleme pe calea ferată. CFR SA anunță că traficul feroviar este afectat în urma ruperii pantografului de la locomotiva trenului IR 1742. Reprezentanții companiei spun că traficul feroviar pe segmentele Valea Largă – Brașov și Predeal – Azuga, inclusiv pe anumite linii din stațiile Predeal și Azuga, se desfășoară pe un singur fir, din ambele sensuri, din cauza ruperii pantografului de la locomotiva trenului IR 1742, la ieșire din stația Azuga.

Pentru restabilirea condițiilor normale de trafic, SRCF București acționează cu drezine pantograf pentru repunerea sub tensiune a liniei de contact, iar CFR Călători a îndrumat o locomotivă de ajutor pentru trenul IR 1742.

Din cauza defecțiunii de la locomtiva trenului IR 1742, alte două trenuri – R 3024 și trenul privat 11632 – vor înregistra întârzieri la destinație, deoarece staționează în spatele trenului IR 1742, care așteaptă locomotiva de ajutor. Unele trenuri au înregistrat întârzieri de până la 150 de minute, până acum. Celelalte garnituri, care tranzitau cele două segmente feroviare, au circulat pe celălalt fir.

Reprezentanții CFR SA transmit scuze călătorilor pentru întârzierile înregistrate de trenurile care staționează temporar la această oră și îi asigură că personalul feroviar al SRCF București depune toate eforturile necesare pentru restabilirea circulației în condiții normale, în cel mai scurt timp.