„Tu ştii ce are copilul tău în ghiozdan?”

Poliţia Română a lansat o campanie de conştientizare pentru siguranţa în şcoli.

Astfel, părinţii, cadrele didactice, dar şi elevii sunt invitaţi să monitorizeze atent portul de obiecte sau substanțe periculoase în unitățile de învăţământ.

Împreună pentru siguranța școlară! Dragi părinți, elevi și cadre didactice, cu toții ne dorim ca școala să fie un loc sigur și propice pentru învățare. Pentru a asigura acest lucru, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Educației, se derulează Campania de prevenire a faptelor de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase în incinta unităților de învățământ preuniversitar, cu scopul de a creşte gradul de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi de a preveni delincvenţa juvenilă în incinta şi în zona adiacentă a unităţilor de învăţământ preuniversitar.„, se arată într-un comuicat al Poliției Române.

Mai mult, Poliţia Română anunţă că această campanie s-a mai derulat la nivel național, în perioada 24 aprilie -12 iunie 2023, atât în mediul urban, cât și rural, de către structuri de ordine publică, siguranță școlară și prevenirea criminalității, având ca beneficiari elevii, părinții și cadrele didactice.

Inspectoratul General al Poliției Române și Ministerul Educației vor continua activitățile preventive destinate elevilor, precum și de informare a cadrelor didactice și a părinților/reprezentanților legali ai elevilor, prin intermediul ,,Campaniei de prevenire a faptelor de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase în incinta unităților de învățământ preuniversitar”, și în perioada octombrie – decembrie 2023, aferentă modulelor 1 și 2 ale anului școlar 2023 – 2024.