UE: Aplicațiile care creează dependență ar putea fi restricționate

Parlamentul European analizează un proiect de lege care obligă companiile de tehnologie să îşi facă aplicaţiile mai puţin „dependente”, informează RADOR.

Folosirea de trucuri care îi fac pe utilizatori să ţină telefonul în mână mai mult timp ar putea fi, de asemenea, interzisă.

Potrivit proiectului de lege, algoritmii care lansează automat videoclipuri ar putea fi interzişi.

De asemenea, dezvoltatorii vor trebui să dezactiveze notificările în mod implicit. Doar utilizatorii vor putea să le activeze din propria dorinţă.

În plus, aplicaţiile vor fi obligate să afişeze un avertisment special în cazul în care utilizatorul a stat pe platformă timp de 30 de minute consecutive.

Proiectul de lege a fost înaintat spre dezbatere de către deputatul olandez, Kim van Sparrentak.

Potrivit afirmaţiilor acesteia, aplicaţiile „care creează dependenţă” afectează concentrarea atenţiei şi dezvoltarea creierului încă de la o vârstă fragedă, iar pe termen lung pot avea un impact negativ asupra unor generaţii întregi.

Anterior, „Europulse” a anunţat că 86% dintre europeni consideră că reţelele sociale sunt dăunătoare pentru sănătatea mintală, iar 62% au declarat că se gândesc la ştergerea conturilor personale de pe unele reţele sociale.

Sursa: rador.ro