Un fals arhitect ar fi înșelat zeci de investitori din Brașov și Valea Prahovei

Un individ care se dădea arhitect ar fi înșelat zeci de persoane care voiau să își construiască vile, pensiunii sau spații comerciale în județele Prahova și Brașov. Falsul arhitect realiza întraega documentație tehnică pentru obținerea autorizațiilor de construcție, dar aplica pe acte o ștampilă falsă. Grav este că o parte dintre proiecte chiar primeau autorizații, deși documentele au fost întocmite de o persoană care nu avea calitatea de arhitect.

Potrivit actelor de acuzare, individul care s-a recomandat drept arhitect a realizat documentația necesară obținerii autorizațiilor de construire în zeci de cazuri, cele mai multe proiecte cu probleme fiind din Bușteni, Sinaia și Prejmer, din județul Brașov. Este vorba despre construcții de mari dimensiuni sau proiecte de schimbare de destinație din spații comerciale în spații de locuit (de exemplu schimbare destinație cinematograf + alimentară în spații comerciale, recompartimentare interioară, modificare goluri ferestre și uși), împrejurimi de teren, intrări în legalitate etc.

În actele de acuzare, procurorii spun că odată elaborate documentațiile tehnice, individul a exercitat fără drept profesia de arhitect, a falsificat înscrisuri și a aplicat pe acestea impresiunea unei ștampile cu cerneală roșie, format pătrat, având inscripția „Ordinul Arhitecților din România – Arhitect cu drept de semnătură”, peste care a aplicat semnătura sa, creând aparența legalității calității sale de arhitect cu drept de semnătură, înscris în Tabloul Național al Arhitecților.