Un mecanic de locomotivă pentru tren de călători a fost prins drogat în timpul activității

Un mecanic de locomotivă a consumat cannabis și apoi și-a desfășurat activitatea ca în mod obișnuit pe două trenuri de călători.

În cadrul acțiunii RAW (Rail Action Week), polițiștii SRPT Galați au efectuat verificări pe linia depistării personalului feroviar care desfășoară serviciul sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, context în care a fost identificat S.M.O., mecanic de locomotivă, care și-a desfășurat activitatea pe două trenuri de călători și care, în urma testării cu Drugtestul Drager, a ieșit pozitiv la substanța THC (cannabis)”, potrivit IPJ.

In acelasi context, au mai fost identificați alți 2 manevranți de cale, care au refuzat testarea pentru depistarea substanțelor psihoactive și, respectiv prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive în sânge.

Celor în cauză li s-au întocmit dosare penale, sub aspectul comiterii infracțiunilor de prezența la serviciu sub influența substanțelor psiohactive (conform art. 331 alin.2 Cod Penal) și neîndeplinirea datoriilor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă (conform art. 329 alin. 1 Cod Penal.)

Probleme mari cu consumul și traficul de droguri în România. Alina Gorghiu: „Un sfert dintre bucureșteni consumă”

Există o problemă reală de consum și trafic de droguri în România, a declarat Alina Gorghiu. Potrivit ministrului Justiției, un raport oficial al Agenției Naționale Antidrog arată că un sfert dintre bucureșteni au consumat droguri.

O spune Agenția Națională Antidrog, și bănuiesc că intuiți că atunci când este întrebată o persoană, nu întotdeauna este onestă cu privire la un răspuns care ar putea să-i creeze un prejudiciu. Întrebați un adolescent, și probabil că o să fie sincer, sau mai puțin sincer la întrebarea dacă a consumat droguri, pentru că se gândește că află părinții, că-l ceartă, că ar putea să aibă probleme la școală„, a declarat Alina Gorghiu.