Un nou ciclon polar din Europa se îndreptă spre România! Prognoza meteo pentru următoarele zile – Avertismentul ANM

Un nou ciclon polar din Europa se îndreptă spre România, potrivit directorului executiv al ANM –  Florinela Georgescu.

„Întâi începem cu vești bune pentru următoare trei zile. Vestea bună pentru cei care nu iubesc în mod deosebit temperaturile foarte scăzute, pentru că deocamdată următoarele trei zile vom fi influențați de o formațiune de presiune ridicată. Putem suferi pentru că iarna presiunea poate fi foarte ridicată, pentru că aerul rece are tendința să se așeze în straturile mai joase și se determine creșterea presiunii.

Presiune mai ridicată înseamnă de altfel în zonele joase, cum este și cazul Bucureștiului, nu neapărat o vreme constant frumoasă. Înseamnă și probabilitate de ceață la sfârșitul nopților, în primele ore ale dimineților înseamnă condiții de polei, dacă cumva ceața aceea provine dintr-o masă de aer mai umedă. Înseamnă și o vreme frumoasă cu un cer care poate fi mai mult degajat sau chiar senin în zonele montane.

Așteptăm însă de la jumătatea săptămânii o pătrundere rece, ciclonul polar dinspre Oceanul Atlantic, din nou un alt ciclon sau un nou ciclon care urmează să afecteze mare parte continentului.

În jumătatea de nord a țării aerul acesta foarte rece se manifestă mai ales în straturile mai înalte, deci mai ales la munte. Este posibil ca sfârșitul de săptămână sau partea săptămâni, chiar sfârșitul de săptămână, perioada de Crăciun să aducă o vreme mai rece.

Nu aduce neapărat și un strat consistent, nici măcar în zona montană. Să nu uităm că ploile din săptămâna care a trecut au făcut ca stratul aproape să nu mai fie pe la munte. Episodul pe care îl așteptăm acum posibil să aducă precipitații mai ales pe partea de vest, de nord, de centru a teritoriului. Poate niște ninsori și pe la munte, dar repet, nu acela care să genereze un strat de zăpadă mult dorit.

Acele trei zile cu temperaturi ridicate pe care le așteptăm în această săptămână aduc temperaturi cu mult mai ridicate decât ar fi normal pentru a doua parte a lunii decembrie, mai ales pe partea de est a teritoriului, aceea care va fi probabil lipsită complet de precipitații. Ceva precipitații slăbuțe pe partea de nord-vest, centru.

În rest un deficit de precipitații. Repet, presiune ridicată înseamnă lipsă de precipitații. Săptămâna viitoare cu Crăciunul temperaturi mai reci, dar e posibil ca în medie, răcirea să nu fie chiar spectaculoasă”, a spus Florinela Georgescu, duminică, la un post TV.

sursa: realitatea.net