Undă verde pentru CNAIR! Se poate semna contractul pentru proiectarea și execuția lotului 1 al Autostrăzii Făgăraş – Sibiu

Contractul pentru proiectarea și execuția primului lot al Autostrăzii A13 Sibiu-Făgăraș poate fi semnat cu reprezentanții firmei constructoare din Turcia căruia CNAIR i-a atribuit și contractele pentru loturile 3 și 4 (contracte deja semnate). 

Anunțul privind desemnarea firmei constructoare și pe Lotul 1 a fost transmis pe 22 septembrie, iar după cele 10 zile, termenul legal pentru depunerea contestațiilor și cu „marja” de siguranță de câteva zile nu s-au depus contestații, potrivit datelor oficiale pe care le-a consultat Economedia în sistemul SEAP și pe portalul Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC).

Pentru Lotul 2, Avrig-Mârșa (20 km.) noul termen din SEAP pentru desemnare este prelungit până pe 31 octombrie, însă anunțul este așteptat, cel mai probabil pentru săptămâna viitoare.

Autostrada Sibiu – Făgăraș, o investiție de aproape 7 miliarde de lei, are o durată de realizare de 4 ani. Este prima secțiune a Autostrăzii dintre municipiile Sibiu și Brașov (A3 Râșnov). Pentru secțiunea II Făgăraș – Brașov (48 km) în august 2021 CNAIR a semnat cu SEARCH contractul pentru revizuirea Studiului de Fezabilitate și Proiect Tehnic (termen doi ani). Pentru A 13 Brașov-Bacău, vineri 6 octombrie este termen în SEAP pentru desemnarea câștigătorului contractului pentru Studiul de Fezabilitate.