Urmează sezonul cadourilor. Ce emoții ne determină să cumpărăm impulsiv?

Ce faci când ești trist sau nervos? Nu-i așa că îți vine să cheltui impulsiv bani? De câte ori nu te-ai „tratat” cu o sesiune de shopping? Un sondaj recent al LendingTree, arată că aproape 70% dintre americani, spun că emoțiile le influențează cheltuielile.

Specialiștii spun că anxietatea, depresia și discuțiile în contradictoriu cu partenerul, generează acest gen de comportament. „De asemenea, tot ceea ce înseamnă relație secundară de cuplu în afara cuplului oficial, automat se duce în direcția de shopping compulsiv”, explică unii specialiști

Însă, cum putem face față unei liste interminabile de oferte? Răspunsul este simplu: selectăm cu grijă doar acele opțiuni care se aliniază cu nevoile noastre. Această sarcină poate părea complicată, dar tot ceea ce trebuie să facem este să ne adresăm întrebările potrivite.

În timpul perioadelor de reduceri, există mai multe moduri de a face cumpărături în mod inteligent și eficient. Poți să-ți planifici achizițiile pentru a include cadouri pentru ocaziile speciale din timpul anului, astfel încât să economisești bani pe termen lung. De asemenea, poți să achiziționezi produse neperisabile sau să-ți refaci stocul de elemente esențiale pentru casă, cum ar fi detergentul, produsele de igienă sau chiar hainele pentru viitorul sezon. Perioada de reduceri ne oferă deci și o oportunitate minunată de a achiziționa produse dorite la prețuri mai accesibile. Cu toate acestea, trebuie să fim conștienți de importanța alegerilor înțelepte, dar și să nu cădem pradă impulsului de a cumpăra doar pentru că există oferte.