Veneția introduce o taxă pentru turiști 

Taxa de turism ar fi trebuit să fie lansată la începutul acestui an, dar a fost amânată din cauza unor probleme logistice și a temerilor că va afecta veniturile din turism.

Taxa de intrare în Veneția urmărește să reducă aglomerația, să încurajeze vizitele mai lungi și să îmbunătățească calitatea vieții pentru rezidenți.

Introducerea taxei de turism vine după ce Veneția a scăpat la limită de a fi inclusă pe lista obiectivelor în pericol a UNESCO la începutul acestui an, din cauza daunelor provocate de turismul excesiv asupra ecosistemului său delicat.

Joi, primarul Veneției, Luigi Brugnaro, a declarat că taxa nu este o încercare de a aduce venituri suplimentare.

Mai degrabă, este un „experiment inedit” de reglementare a fluxurilor turistice într-unul dintre cele mai vizitate locuri din lume.

Scopul acestei taxe este de a stimula vizitatorii să evite perioadele cu trafic intens și să vină în alte zile.

„Încercarea noastră este de a face un oraș mai ușor de locuit”, a declarat primarul în cadrul unei conferințe de presă în care a prezentat programul pilot.

Începând de anul viitor, vizitatorii vor trebui să plătească o taxă de 5 euro pentru a intra în Veneția. Taxa va fi în vigoare în weekendurile de vârf și în alte zile între aprilie și jumătatea lunii iulie – 29 de zile în total.

Taxa pentru turiștii de o zi va fi în vigoare în timpul orelor de vârf, de la 8:30 la 16:00, ceea ce înseamnă că vizitatorii care vin în Veneția pentru cină sau pentru un concert nu vor trebui să plătească