Viceprimarul Sebastian Rusu dă de pământ cu primarul Coliban (VIDEO)

După încercarea eșuată de săptămâna trecută, când Allen Coliban a încercat printr-o ședință de Consiliu Local să îl demită pe viceprimarul Sebastian Rusu, liberalul a ieșit în fața brașovenilor cu o serie de declarații.

Se pare că răzbunarea primarului Coliban a avut la bază, în principal, de două motive, ambele determinate de calcule politice și personale “mărunte și meschine”, după cum declară chiar Sebastian Rusu.

Primul motiv care l-a determinat pe primarul brașovean să propună pe ordinea de zi demiterea viceprimarului Rusu este dorința de a scăpa de un adversar politic incomod, care contribuia semnificativ la dezvoltarea și bunul mers al comunității. Retragerea atribuțiilor a fost parte din acest demers.

Al doilea motiv este unul și mai complex:

Proiectul Sălii Polivalente, pe care primarul Coliban și consilierii USR inițial nu l-au susținut, catalogându-l ca o risipă a banilor publici.

Chiar și așa, prin atribuțiile viceprimarului din acel moment, acesta a reușit să accelereze proiectul Sălii Polivalente din Brașov, deși a existat o încercare de întârziere a acestuia.

Potrivit declarațiilor viceprimarului Sebastian Rusu, documentele oficiale demonstrează că actele au fost semnate personal de acesta pentru predarea amplasamentului (terenului) către Compania Națională de Investiții încă din luna mai 2021. În caz contrar, s-ar fi putut pierde întreaga investiție!

La scurt timp după semnarea actelor de predare a amplasamentului pentru Sala Polivalentă, viceprimarului i-au fost retrase atribuțiile.

Demersurile legate de Parcul Industrial de la Rulmentul

Acesta ar fi trebuit dezvoltat în decurs de 2 ani, însă care a rămas nefinalizat, deși primăria a avut la dispoziție 2 milioane de lei din partea Guvernului pentru documentațiile tehnice necesare. Potrivit declarațiilor făcute în cadrul conferinței de presă, viceprimarul Rusu afirmă că banii au fost pierduți din cauza lipsei de acțiune din partea primarului, iar în prezent există o platformă abandonată și în paragină, care nu își servește scopul.

– Îndepărtarea vocii critice de la vârful Primăriei Brașov și deturnarea atenției opiniei publice de la gestionarea catastrofală a problemelor reale cu care se confruntă orașul și brașovenii, inclusiv sifonarea banilor publici: gunoaie și poluare, fenomenul oamenilor străzii scăpat de sub control, asfaltări haotice și… cu dedicație, abuzurile și pagubele legate de Amural, managementul falimentar de la RIAL și FC Brașov, angajările și risipirea banilor publici prin Agenția Metropolitană, absența unui Spital Municipal sau regional modern, problema lipsei parcărilor publice și rezidențiale, și multe altele.

Eu sunt cel care a arătat neîncetat, gestionarea lamentabilă și cu consecințe care acum sunt în atenția justiției, a administrației USR și a domnului Coliban în particular, legată de FC Brașov, Rial, situația doamnei Adriana Miron, iar aceasta este răzbunarea unui om care știe că funia se apropie de păr.

Dacă USR ținea la sloganul lor cu „fără penali în funcții publice”,  domnul Primar Coliban trebuia să plece de mult”, a declarat viceprimarul municipiului Brașov, Sebastian Rusu.

Potrivit unor surse neoficiale, se pare că primarul în funcție nu se oprește cu tachinările la adresa colegului său din primărie și îi pregătește mutarea.

Dacă pe cale legală nu poate scăpa de el din primărie (printr-un vot majoritar al consilierilor locali), Coliban s-a gândit să îi mute viceprimarului biroul în afara instituției. În ce baracă urmează să fie mutat rămâne de aflat în zilele următoare.