Vladimir Putin se luptă cu Barbie și Xi Jinping pentru titlul de „Persoana anului 2023”

Vladimir Putin se luptă cu Barbie și Xi Jinping pentru titlul de „Persoana anului 2023”. Prestigioasa revistă Time a dezvăluit alăturarea neobișnuită de nume. Cu toții sunt pe lista scurtă pentru această distincție oferită în fiecare an. 

Încă din 1927, publicația americană oferă titlul de „Persoana anului” unei persoane, grup sau concept care a avut influență mare asupra lumii.

Putin își menține în continuare faima de dictator sângeros, iar Xi Jinping a obținut în 2023 cel de-al doilea mandat. Președintele chinez are chiar o relație de durată cu topul revistei, fiind nominalizat până acum de zece ori.

Pe de altă parte, Barbie a crescut amețitor în popularitate anul acesta, așa că cei doi șefi de stat au parte de concurență serioasă.

Greviștii de la Hollywood, Taylor Swift, Sam Altman de la OpenAI, Barbie, Regele Charles al III-lea, președintele Federal Reserve și Jerome Powell sunt celelalte personalități care candidează, iar câștigătorul va fi anunțat miercuri. 

Anul trecut, președintele ucrainean Volodimir Zelenski și „Spiritul Ucrainei” au ocupat primul loc, după ce au dominat titlurile ziarelor în urma invaziei rusești.

De-a lungul celor 96 de ani de tradiție a celebrului titlu, acesta a fost acordat inclusiv unor figuri controversate ale istoriei, precum Adolf Hitler, Joseph Stalin și Ayatollahul Khomeini.