Vremea în minivacanța de 1 Decembrie

Potrivit specialiștilor de la Meteo&Radar, ziua de joi, când se sărbătorește Sfântul Andrei, va începe cu o dimineață friguroasă. În zonele depresionare, minimele se vor apropia de pragul de ger, iar izolat vor scădea sub -10 grade Celsius. Local, se va semnala ceață.

Pe la prânz se va încălzi ușor, dar maximele nu vor depăși 5-8 grade decât în ​​Banat și în partea sudică a Munteniei, Olteniei și Dobrogei. După-amiaza va începe să plouă în regiunile vestice, iar seara ploile se vor extinde în nordul și centrul țării.

La munte, inițial vor predomina ninsorile, apoi vor fi precipitații mixte, inclusiv polei în unele zone. Vântul se va intensifica progresiv, în special la altitudini de peste 1.800 de metri.

Vremea va fi plăcută și destul de însorită în Muntenia, inclusiv în București, și în Dobrogea, în timp ce în restul țării cerul va fi mai mult noros. În zonele înalte de munte, vântul se va intensifica, cu rafale maxime de 90-120 km/h.

În nord, vest și centru vor fi perioade cu ploaie puternică, iar cantitățile de apă vor depăși, local, 40-60 l/mp.

Week-end-ul începe cu o vreme caldă pentru această perioadă în majoritatea regiunilor României, dar temperaturile vor reîncepe să scadă, iar la începutul săptămânii viitoare se va răci din nou.