Vremea se va menține caldă până la începutul lunii noiembrie

Administrația Națională de Meteorologie anunță că în următoarele patru săptămâni vremea va fi mai caldă decât este normal la mijlocul toamnei. 

Cantitățile de precipitații vor fi diferite de la o regiune la alta.În săptămâna 9 – 16 octombrie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi deficitar la nivelul întregii țări.

În săptămâna 16 – 23 octombrie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice. Cantitățile de precipitații vor fi ușor deficitare în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

În săptămâna 23-30 octombrie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.