Ziua Panda Roșu, la Grădina Zoologică Brașov

Grădina Zoologică Brașov sărbătorește pe 21 septembrie Ziua Panda Roșu.

Peggy și Benjamin, cei doi panda roșu de la Zoo Brașov, vă așteaptă joi, între orele 11:00 şi 16:00,  în zona adăpostului lor. Cei prezenți vor avea ocazia să afle lucruri interesante despre această specie și vor putea participa la diverse ateliere și activități educaționale.

Programul complet al activităților:

1. ”Să facem cunoștință” (prezentare panda roșu), ora 11.00
Într-o lume în care mediul natural se restrânge iar zonele urbane se extind, grădina zoologică a devenit locul cel mai la îndemână în care pot fi observate şi admirate animalele sălbatice. Haideţi să facem cunoştinţă și să ne împrietenim cu unii dintre cei mai nostimi locuitori de la Zoo, cu Peggy și Benjamin, cei doi panda roșii.

2. ”Panda roșu în culori!” (desen cu creioane colorate), ora 12.00

3. ”Peggy și mâncarea preferată’’ (labirint)
Panda roşu s-a rătăcit! Ajut-o pe năzdrăvana Peggy să ajungă la crenguțele de bambus în timp util pentru prânz! Pe colile de hârtie primite, copiii vor descoperi în labirint calea cea mai scurtă spre crenguțele de bambus.

4. ”Ochi de panda” (desen), ora 13.00
Găsește 5 diferențe între aceste imagini.

5. Învăţăm să desenăm panda roșu, ora 14.00

6. Red Panda Origami, ora 15.00

7. Ai aflat azi cauzele care au condus la micşorarea numărului de panda roșu. Transmite un mesaj oamenilor pentru a salva această specie!

Reamintim că primul exemplar de panda roșu, femela Peggy, a ajuns la Grădina Zoologică din Brașov în primăvara anului 2019.

În anul 2020 a fost adus și Benjamin, iar grație unui program de conservare a speciei, în care este implicată și Zoo Brașov, în august 2021 au venit pe lume și doi pui de panda roșu, primii născuți în captivitate într-un parc zoologic din România.